Arctic Omega-3 Selolje - Den reneste seloljen på markedet
Fettsyresammensetning sammenlignet med fiskeolje

Selolje ligner på fiskeoljer mht langkjedete omega-3 flerumettede fettsyrer (omega-3 LCPUFA). Den inneholder ca. 20 % omega-3 LCPUFA, hvorav ca. 7,5 % er eikosapentaensyre (EPA), ca. 4 % er dokosapentaensyre (DPA), som er mer enn det dobbelte av konsentrasjonen i fiskeoljer på markedet, og ca. 8,5 % er dokosaheksaensyre (DHA). DPA er meget gunstig, spesielt fordi det kan lett omdannes til DHA eller til EPA, avhengig av fysiologiske behov. Like viktig er det at nye studier har vist at DPA er en kraftigere anti-aterogen forbindelse (dvs. den forhindrer dannelse av åreforkalkning) enn EPA og DHA, og at det er den viktigste av de tre fettsyrene for vedlikehold av arterievegger.

 

Seloljens fettsyreprofil er fordelaktig på andre måter også, sammenlignet med fiskeoljer.

  • Den inneholder lite arakidonsyre (ca. 0,5 %), en omega-6 fettsyre som er forløper til tromboksaner, forbindelser som fremmer blodkoagulering i stedet for å være blodfortynnende. Fiskeoljer inneholder fra 1,0 til 2,5 % av denne syren.
  • Den er rik på oljesyre, ca. 24 %, omtrent det dobbelte av de fleste fiskeoljer. Oljesyre er den primære fettsyren (80 %) i olivenolje.
  • Den inneholder lite palmesyre, en mettet fettsyre knyttet til aterosklerose, sammenlignet med fiskeoljer. Derimot inneholder den mye palmitolensyre, dens enumettede isomer som ligner på oljesyre, sammenlignet med fiskeoljer.

En annen viktig fordel med selolje i forhold til fiskeoljer er plasseringen av EPA, DPA og DHA i triacylglycerol (TAG) strukturen i oljen. Disse tre syrene er primært plassert på de to endene (sn-1 og sn-3) av glycerolryggraden, heller enn i midtposisjonen (sn-2), slik som er tilfelle med fiskeoljer. Dette innebærer at de absorberes lettere under fordøyelsen.

Det er også nevneverdig at kolesterolnivået i Arctic Omega-3 selolje er signifikant lavere enn i fiskeoljer på grunn av de lavere nivåer funnet i spekkolje sammenlignet med dem funnet i olje fra hel fisk. Kolesterolet er også lavere i Arctic Omega-3 selolje enn i andre seloljer takket være den unike foredlingsprosessen. Lavere kolesterol tillater et høyere daglig inntak av omega-3 olje.